Турчинов иска военна помощ

Турчинов иска военна помощ | StandartNews.com

Киев. Украйна би желала да получи реална помощ, включително под формата на военна техника.
Това заяви председателят на Върховната рада Олександър Турчинов пред балтийската информационна агенция BNS. Турчинов е казал това в отговор на въпрос за помощта, от която се нуждае Киев.

"Необходимо ни е съвременно въоръжение, авиационна, противовъздушна техника", заявил той.
Турчинов също така подчертава, че в следващите пет години Украйна може да извърши всички реформи, необходими за присъединяването й към Европейския съюз.

"Украйна трябва да стане член на Европейския съюз и Северноатлантическия алианс. Това ще бъде надеждна гаранция срещу агресивните стремежи на Русия", заяви той.

22 000 бягат за 5 дни

22 000 души са избягали в разстояние на пет дни от източните украински градове Донецк и Луганск заради непрестанния артилерийски обстрел в района, съобщава ИТАР-ТАСС като цитира данни на ООН.

Данните са за периода 8-15 август. За сравнение, между 1 и 8 август от Донецк и Луганск са избягали 6200 души.
Хуманитарните нужди в района продължават да нарастват, подчертава ООН. Над 200 хиляди жители на Луганск са без електричество, питейна вода и комуникационни връзки.

Щурмът на украинските войски към Луганск продължи и в понеделник. В неделя армията обяви, че украинският флаг е бил издигнат над полицейско управление в града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай