Ципрас: Никой не може да игнорира решимостта на гръцкия народ

Ципрас: Никой не може да игнорира решимостта на гръцкия народ | StandartNews.com

"Никой не може да игнорира решимостта на гръцкия народ да вземе съдбата си в свои ръце", заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас, който гласува на референдума в Гърция.

Ципрас даде гласа си в училище в атинския квартал Кипсели, в който живее. Неговото правителство води кампания за гласуване с "не" на предложенията на кредиторите за реформи на Гърция в замяна на финансова помощ.

Резултатите от референдума ще са от ключово важно значение за бъдещето на правителството на радикалната левица СИРИЗА. Това беше първото правителство на радикална левица в страна от ЕС. Резултатите от референдума ще са от значение и за мястото на Гърция в Европа.

Гласа си на референдума даде и гръцкият президент Прокопис Павлопулос. "Днес гражданите на Гърция гласуват за бъдещето на страната", каза той и подчерта, че независимо от резултатите от вота, гърците трябва да останат единни.

"Днес е ден на гражданина и само той има правото да вземе осъзнато решение, което да отчита националните интереси и което да се грижи за бъдещето на страната", каза Павлопулос.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай