Трети боец починал от раните си след размириците в Киев

Трети боец починал от раните си след размириците в Киев | StandartNews.com

Още един боец от Националната гвардия на Украйна е починал след размириците пред парламента в Киев, съобщи УНИАН. Той е бил на 20 години и е имал тежки рани по главата. 

По този начин служителите на реда, починали до момента, стават трима. Вътрешният министър на Украйна Арсен Аваков обвини за избухналото насилие партията "Свобода" и нейния лидер Олег Тягнибок.

До момента над 140 души са приети в болници след сблъсъците пред сградата на Върховната Рада.

18 заподозрени остават задържани в ареста във връзка с безредиците в украинската столица в понеделник. При протести срещу гласуваните конституционни промени, предоставящи повече правомощия на Донбас, загинаха няколко души, а над 100 бяха ранени. Сред оставащите под стража има двама бойци от силите на украинското МВР, един от които е заподозрян в хвърляне на бойна граната срещу силите на реда. Неотдавна и двамата са написали молби за уволнение по собствено желание, уточни Зорян Шкиряк, съветник на вътрешния министър на Украйна. Същевременно командирът на батальона "Сич", чийто член е бил заподозреният, заяви, че той е бил в отпуск по време на безредиците, но не можа да обясни как се е сдобил с бойна граната.
Тринадесет души бяха освободени, тъй като информацията за тях засега не е потвърдена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай