Тръмп се срещна с папа Франциск

Тръмп се срещна с папа Франциск  | StandartNews.com

Американският президент Доналд Тръмп вече е в Европа. Рано тази сутрин бе приет от папа Франциск във Ватикана.

Историческата среща между папата и американския президент се проведе необичайно рано сутринта - в 8:30 ч. местно време. Папата определи ранния час на аудиенцията, за да не наруши традиционната генерална аудиенция с вярващите на площад „Свети Петър".

Срещата бе наблюдавана с интерес, защото двамата са на различни позиции по важни въпроси, пише bTV. Идеята на Тръмп за изграждане на стена с Мексико и въвеждане на военно положение беше остро разкритикувана от страна на папата. Тръмп пък отхвърля правото на папата да издава лицензии за християнството.

Срещата във Ватикана продължи малко повече от планираното и според първите съобщения двамата лидери са успели да затоплят отношенията, като в края на визитата се е усетил дух на приятелство и човечност.

Визитата на американския президент в Рим продължава със срещи с италианския президент Серджо Матарела и с премиера Паоло Джентилони.

Вечният град е под засилени мерки за сигурност. Заради посещението основните исторически обекти в центъра на града днес са недостъпни за туристите.

По-късно Тръмп ще отпътува за Брюксел, където ще се срещне с европейските лидери и ще участва утре в срещата на върха на НАТО.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай