Стрелба в търговски център в Мюнхен

Стрелба в търговски център в Мюнхен | StandartNews.com

Паника в търговски център в Мюнхен, Германия. Мъж е нахлул в „Олимпия център" и открил безразборна стрелба. Това съобщават световните медии и уточняват, че един човек е загинал, а 10-има са ранени. Местните власти обаче не са потвърдили тази информация. 

Мащабна полицейска операция се провежда на мястото. Спецчастите са отцепили района, има над 30 полицейски коли.

Сигналът за стрелбата е получен около 18 часа (местно време).

Говорител на полицията е уточнил пред Suddeutsche Zeitung, че стрелецът е един, но не са ясни мотивите му. Той стрелял в подземния паркинг, после продължил и в метрото. Движението на влаковете е спряно, показва информация на SAT 1. 

"Чух изстрели и видях ранени", това коментира жена, работеща в магазин за козметика. По думите й, имало е паника сред хората, а от полицията са им казали да не излизат навън.

Видео, разпространено в социалната мрежа Туитър, показва как хора тичат в паника. BBC пък съобщава, че хеликоптер кръжи над сградата. Има много хора, които са се затворили в търговските обекти в мола. 

От полицията в Мюнхен потвърдиха за две стрелби- едната в търговския център, а другата- в метрото. Информацията за жертвите и ранените продължава да е противоречива. Повече четете ТУК. 

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай