Станишев: Камерън раздели дълбоко Великобритания

Станишев: Камерън раздели дълбоко Великобритания | StandartNews.com

В ЕС има отрезвяване след гласуването на британците за Brexit. Това заяви лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. 

„Преди години Дейвид Камерън, за да спечели изборите, каза, че ще предизвика референдум, отвори кутията на Пандора и накрая си плати сметката. Раздели дълбоко Великобритания, нанесе икономически щети и отдели Великобритания от Европа", изтъкна Станишев пред bTV. 

Според него самите агитиращи за излизането от ЕС не са имали желанието да спечелят, нито имат план какво да правят след негативния резултат на референдума. 

"Всички държави в Европа са достатъчно малки на фона на глобалната икономика, само заедно можем да бъде успешни и силни", убеден е лидерът на левите в ЕС. 

За него обаче резултатите от референдума са и шанс за промяна в ЕС, която да отговори на страховете и гнева на хората.

"Необходимо е повече Европа по отношение на сигурността", изтъкна още Станишев, аргументирайки се с последния жесток атентат, който разтърси турското летище "Ататюрк". В този контекст лидерът на ПЕС е убеден, че е необходимо много по-активно сътрудничество между държавите и между специалните им служби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай