08:15 ч.

09.11.17

1 мин.

0

8

0

Стачка в Барселона блокира 150 000 пътници на влакове

от редактор |

Стачка в Барселона блокира 150 000 пътници на влакове

Около 150 000 пътници на влакове, в това число 10 000 пътници на високоскоростни влакове, бяха засегнати от нарушенията в транспорта, предизвикани от стачкуващи сепаратисти в Каталуния, които блокираха железопътни линии, предаде Франс прес.


"Над 20 високоскоростни влака и 10 пътници бяха засегнати", заяви говорителка на испанската държавна железопътна компания Ренфе. Тя уточни, че се е наложило да се анулират осемте ежедневни влака между Испания и Франция.

Общо 150 000 пътници са имали анулиран или закъснял влак, добави тя. Железопътният трафик бе прекъснат от стотици демонстранти, които застанаха на релсите в гарата на Жирона, на 60 км южно от френската граница, както и в главната гара на Барселона, която бе затворена от полицията.


За разлика от общата стачка на 3 октомври, вчера повечето магазини и фирми в Барселона и околностите й работиха нормално. Двата основни испански синдиката този път не призоваха към стачка.


Демонстрантите настояват за освобождаването на сепаратистки каталунски лидери, които са в затвора по обвинения в бунт, метеж и злоупотреба с държавни средства.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 13:05 · 09.11.2017
Каквото има Путин с комунизма и с Баселона.По последни сведения пристанището на Барселона е собственост на Русия,пърдон на няколко руски олигарси приятели познайте с кой до три пъти!А оптимистично подхилкващият се Пуч Демон май е добре подплатен с евра,незнайно откъде и се вижда,че е готов да изкара месеци и години в "изгнание" в Брюксел или друга столица на Европа.Всяка прилика с определени лица е случайна и непреднамерена.
Потребител · 10:04 · 09.11.2017
Какво общо има с комунизма ли???Партиаята на ДeмонПуч e националистичeска с уклон кам краино ляво,подкрeпeни от комунистичeската партия!Това са алчни и корумпирани дeмагози които щe обрeкат траино Каталуния на мизeрия!
Потребител · 13:58 · 10.11.2017
@Потребител Многознаещ приятелю, да си чувал случайно за буквата "й"? Ако поне си чувал за нея, добре е да понаучиш кога и как се използва!
Потребител · 09:00 · 09.11.2017
Ако тия младежи са наясно как си засират бъдещето подмамени от дяволът на комунизма,просто ще крещят,ще си късат дрехите и ще плюят!!Но всеки трябва да умре сам от собственият си грях и да си плати сметката за това!!
Потребител · 09:41 · 09.11.2017
@Потребител Какво общо има комунизма с това коeто става? Обяснeтe!
Потребител · 13:54 · 10.11.2017
@Потребител 28 години не ви стигнаха да надраснете провинциалната си ограниченост и да престанете да предъвквате комунизма като причина за всички случващи се беди около нас. Сами си тровите съзнанието и живота по този начин!
Потребител · 16:40 · 10.11.2017
@Потребител Да ама тези дето почнаха пуча с пучдемон говорят за комунистическата си република от 33 година и за реваншизъм против “фашистите“ на Франко и против “фашистката“ държава Испания!Така,че Коминтерна си съществува като една скрита ларва,добре обвита в пашкули от тайни,парични сметки в швейцарски банки и офшорки и неясни,мътни планове за съботаж на демократичните общества и държави!Да,доколко това са комунисти,а не жалки боклуци,терористи и заговорници може да се спори.Но понеже те се мислят за такива,то и ние ги наричаме така!
Потребител · 16:43 · 10.11.2017
@Потребител А според теб,столичния културтрегер на кого да припишем ставащите съботажи в които се размахват звезди и се пеят химни за републики,на извънземните ли или на някой друг,за който не се сещам?!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент