Сръбският министър на отбраната инспектира границата с България

Сръбският министър на отбраната инспектира границата с България | StandartNews.com

Сръбският министър на отбраната Зоран Джорджевич инспектира работата на съвместните военни и полицейски екипи, които патрулират по границата с България с цел спиране на нелегалната миграция.

Джорджевич посети границата с нашата страна в района на Зайчар и Неготин, както и казармата "Никола Пашич", съобщава БГНЕС. Генерал-майор Желимир Глишович, който командва съвместните екипи информира министъра за състоянието по границата, техниката с която разполагат служителите, както и за мерките, които се прилагат.

"Съвместните екипи изпълняват задълженията си отлично и охраняват границата срещу нелегалната миграция", каза Джорджевич, цитиран от сръбското министерство на отбраната.

Зоран Джорджевич съобщи, че сегашният състав на екипите е достатъчен, но ако се наложи той ще бъде увеличен или намален в зависимост от ситуацията на терена.

Служителите на армията и полицията показаха на министъра част от техниката, с която разполагат за работата си както през деня, така и за през нощта. Заедно с министъра край българската граница бяха още и заместник-началникът на Генералния щаб на сръбската армия генерал-полковник Йовица Драганич, началникът на спецслужбите бригаден генерал Петар Цветкович, както и заместник-командира на съвместните екипи Рацо Гоякович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай