Специални бронежилетки за жени в Румъния

Специални бронежилетки за жени в Румъния | StandartNews.com

Румънските експерти разработват специални бронежилетки за жени, които служат в армията. Те ще бъдат съобразени с особеностите на женската анатомия.

В Националния институт за изделия от кожа и текстил в Букурещ експерти създават база данни на преобладаващите размери на тялото на жените, които служат в армията, като използват специален 3D скенер, предава ТВ7.

Жените войници в момента носят същите бронежилетки като мъжете, когато са изпращани в зони на военни конфликти, въпреки различната форма на тялото. Основните оплаквания са, че тези жилетки са толкова стегнати около торса, че трудно движат ръцете си. Сега обаче експертите подобряват дизайна на жилетките, като запазват същото ниво на защита.

Броят на представителките на нежния пол в румънското министерство на отбраната непрекъснато нараства, което налага нуждата от подходяща и удобна бронежилетка за тях.

Очаква се прототипът на специално проектираните бронирани жилетки да бъде готов до края на годината, а производството им да започне в началото на 2016 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай