Солидарност за Ница и от арабски държави

Солидарност за Ница и от арабски държави | StandartNews.com

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси, чиято страна е арена на джихадистки атентати, потвърди, че държавата му е "изцяло солидарна с приятелска Франция", и обеща Египет да подкрепи "международните усилия в борбата с тероризма", предаде Франс прес, цитирана от БНТ.

В комюнике по повод нападението в Ница, при което снощи загинаха над 80 души, Сири заяви, че подобни действия "засилват решимостта на страните и народите, желаещи мир, да се сражават и да надвият тероризма".
Най-висшата сунитска ислямска институция в Египет - университетът Ал Азхар, базиран в Кайро, осъди днес атентата в Ница и призова за сплотени усилия, които "да отърват света от тероризма".

"Тези отвратителни терористични нападения са в разрез с наставленията на исляма", подчерта в комюнике религиозната институция.

Главният мюфтия на Египет Шауки Алам нарече извършителя на атентата "екстремист, тръгнал по стъпките на дявола. Ислямът никога не е призовавал да се пролива кръв", подчерта духовникът.

Официален говорител на Рияд осъди "презряното терористично" нападение и обеща на Франция "солидарност и сътрудничество". Външният министър на Обединените арабски емирства Абдула бин Зайед Ал Наян увери, че страната му ще подкрепи "всички мерки", които Франция предприеме.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай