Снимка на мъртво дете, изхвърлено от морето, шокира Европа

Снимка на мъртво дете, изхвърлено от морето, шокира Европа | StandartNews.com

Снимка на мъртво малко момченце, което лежи по лице на морския бряг, изхвърлено от морето, шокира хиляди хора по света. Неговата трогателна история бързо се разпространи из социалните мрежи.

Фотосите са от Турция и се появиха вчера в интернет.

Оказва се, че 5-годишният Галип и 3-годишният Айлан Курди са били на борда на малка гумена лодка, препълнена с бежанци, бягащи от Сирия. Двамата не са имали спасителни жителки и паднали във водата заедно с други сирийци, опитали се безуспешно да стигнат до гръцкия остров Кос.

Турската информационна агенция „Доган" посочва, че три деца и една жена, които били в плавателното средство, са се удавили. Само двама души, били с тях, са успели да се спасят и да доплуват до брега. Други медии изтъкват, че общо 17 тела са били изхвърлени от водата на плажа на Али Хоча в курортния град Бодрум.

Оригиналната статия на independent.co.uk

„Ако тази шокираща снимка на мъртво сирийско момченце, изхвърлено от морето, не промени отношението на ЕС към бежанците, какво ще го направи?", пише вестник „Индипендънт" в свой материал по повод случая.

Докато европейските лидери се опитват да предотвратят бежанската криза на континента, все повече и повече имигранти умират в отчаянието си да избягат и да стигнат до безопасността, посочва британският ежедневник и обяснява защо публикува снимката.

„Продължаващата криза с имигрантите" много лесно замъглява реалността за отчайващото положение, пред което са изправени много от бежанците, се казва още в публикацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай