Служители линчуваха шеф на "Еър Франс"

Служители линчуваха шеф на "Еър Франс" | StandartNews.com

Директорът на "Еър Франс" Пиер Плисоние и началникът на "Човешки ресурси" в авиокомпанията Ксавие Бросета се спасиха с бягство, след като близо 1000 служители нахлуха в офисите на групата на парижкото летище "Орли" и прекъснаха среща на управителния борд. За да спасят Бросета, когото протестиращите искали да линчуват, притеклите се на помощ бодигардове трябвало да го прехвърлят през висока ограда. На срещата на групата "Ер Франс-КЛМ" бил обсъждан план за реорганизация на компанията, който може да доведе до закриване на 2900 работни места. Планът бил изготвен, след като пилотите отказаха да приемат предложението за по-дълго работно време, напомни АФП.

"Еър Франс" съобщи, че компанията ще подаде жалба в прокуратурата за "насилието" по време на инцидентите. Бордът на "Еър Франс" изрази съжаление от проявите "на отделни особено агресивни лица", като посочи, че до момента действията на стачкуващия персонал са се развивали спокойно".

Социалното напрежение в авиокомпанията, на което инцидентът бе кулминация, не стихва вече месец. През септември мнозинството пилоти стачкуваха две седмици, но спряха протеста с надеждата да поставят исканията си в преговори с борда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай