Скандален лорд се оттегли от Камарата на лордовете

Скандален лорд се оттегли от Камарата на лордовете | StandartNews.com

Британският лорд Джон Сюъл се оттегли от Камарата на лордовете. Бившият земеделски министър от кабинета на Тони Блеър поднесе извиненията си на унизеното си семейство за „болката и срама, които им е причинил".

„Най-добрият начин да послужа на Камарата е като я напусна" - коментира посраменият благородник.
„Надявам се, че решението ми ще спомогне за ограничаването на щетите, които съм нанесъл на тази скъпа за мен институция. За финал искам да се извиня за болката и срама, които съм причинил."

Репутацията на лорд Сюъл бе разбита на пух и прах, след като се появи видео, което показва как той се забавлява с две проститутки в свой апартамент в центъра на Лондон зад гърба на третата си съпруга. Жененият баща на четири деца е заснет да злоупотребява с шампанско и водка, след което с банкнота шмърка кокаин първоначално от маса, а после и от гърдите на една от компаньонките, която е с 45 години по-млада от него.

Оставката на Сюъл идва, след като още детайли за сексуалния му живот бяха разкрити, включително афера с неизвестна водеща на ББС в мансарда.

Екип от Отдела за борба с наркотици на Скотланд Ярд е претърсил апартамента на Сюъл, където са се провеждали секс партитата. Служителите на реда са изнесли няколко чанти с улики след тричасово претърсване с помощта на кучета.
В зараждането на скандала той напусна няколко от заеманите си позиции със 84 500 лири годишна заплата, но не бе оставил Камарата изцяло досега. Лордът ще получи забрана да ползва всички полагащи се привилегии на Камарата.

От семейството на 69-годишният британец отказват всякакъв коментар. Децата му са закрили профилите се в социалнитеи мрежи, а съпругата му отговаря накратко с „Няма го и не очаквам да се върне".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай