Сигнал за бомба в Лондон, евакуират хиляди

Сигнал за бомба в Лондон, евакуират хиляди | StandartNews.com

Сгради, намиращи се около централата на Би Би Си, бяха евакуирани заради бомбена заплаха в центъра на Лондон, съобщи "Индипендънт".

Районът около Броудкастинг Хаус и Портланд плейс бяха отцепени заради съобщения за "подозрително превозно средство". Служителите, които работят в сградите по пътя, който води към Риджънтс парк, напуснаха работните си места. Говорител на полицията заяви пред "Индипендънт", че е постъпило обаждане малко след 14,00. "Имаше подозрително превозно средство и извършихме пълна евакуация на района", добави той.

Скотланд Ярд потвърди, че сигналът за тревога е бил отменен в 15,15 и превозното средство не е подозрително. Портланд плейс приютява сградите на китайското и полското посолство, Върховния комисариат на Кения, португалското генерално консулство и централа на организации, включително Кралския институт на британските архитекти, както и редица хотели и училища.

Сигналът дойде, след като сгради в близост до Лондон Бридж и жп гара на южния бряг на река Темза бяха евакуирани заради друга бомбена заплаха. От Скотланд Ярд заявиха, че властите са имали "причини да евакуират" района, но той вече е обявен за безопасен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай