Шойбле: Този път не изключвам фалит на Гърция

Шойбле: Този път не изключвам фалит на Гърция | StandartNews.com

Германският министър на финансите Волфганг Шойбле заяви, че този път не изключва фалит на Гърция, съобщи "Уолстрийт джърнъл". "Трябва да помисля много, преди да повторя това мое изказване в настоящия момент", коментира Шойбле, след като журналист поиска от него уверение на думите от 2012 г., че Гърция не е заплашена от банкрут. Германският финансов министър добави, че трета спасителна програма за гърците може да има само ако текущата такава бъде изпълнена и подчерта, че не се обсъжда вариант последният транш за Атина да бъде разбит на вноски.

На заседание на Атинската търговско-промишлена палата гръцкият му колега Янис Варуфакис съобщи, че се очаква споразумение между страната и нейните кредитори в първата седмица на юни. "Трябва ни споразумение за развитие, а не за фалит", обобщи Варуфакис.
Междувременно Газета.ру съобщи, че от Пентагона са поискали от Гърция да подкрепи санкциите по отношение на Русия. По думите на гръцкия военен министър Панос Каменос това е било обсъждано по време на срещата му със заместник-министъра на отбраната на САЩ Кристин Вормут. "Загубите от санкциите за Гърция в рамките на една година са около 4 млрд. евро", поясни Каменос.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай