Шофьорът убиец от Ница - познат на полицията

Шофьорът убиец от Ница - познат на полицията  | StandartNews.com

Водачът на белия камион, врязал се в тълпа працнуващи късно снощи в Ница, вероятно е тунизиец, познат на полицията. За това съобщават местните медии тази сутрин. Часове след жестоката атака, отнела поне 80 живота в деня, в който Франция чества националния си празник, властите вече разполагат с базисна информация за извършителя на кървавия акт. 

Органите на реда смятат за момента, че мъжът е тунизиец, известен на полицията с дребни хулигански прояви. За момента обаче няма никакви данни той да е имал връзки с терористични организации или техни местни клетки. 

"Стандарт" припомня, че мъжът бе убит от полицията минути след като се вряза в празнуващата тълпа в центъра на Ница. На снимки от мястото на инцидента се вижда предното стъкло на камиона, цялото надупчено от куршуми. 

В първите часове след нападението имаше слухове, че в камиона убиец са открити оръжия и бомба. По-късно обаче тази информация бе опровергана от властите. 

ВВС съобщава, че снощи в Ница е имало и други инциденти - медията споменава за още един убит и един ранен, без да уточнява дали трите инцидента са свързани. 

Оцелял по време на тежкия инцидент разказа пред Sky News, че първоначално празнуващите са видели наближаващия камион и са помислили, че той е част от техническата поддръжка на събитието по случай националния празник. Хората са предположили, че в него има техници, които бързат да отстранят някаква неизправност. 

Франция ще удължи извънредното положение в страната - още тази седмица в парламента ще бъде внесен закон, който да регламентира изключително засилените мерки за сигурност да продължат до края на октомври.

Въпреки че президентът Франсоа Оланд определи  по-рано жестокият акт като терористичен, това не е официално потвърдена информация. Разследващите още не съобщават за достатъчно улики, които да сочат, че става въпрос за терористично нападение. Местни медии обаче съобщават, че поддръжници на "Ислямска държава" са приветствали кървавия акт.

Всичко за жестокото нападение и развитието на разследването четете в темата на "Стандарт"!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай