Сблъсъци на протестиращи с полицията в Париж

Сблъсъци на протестиращи с полицията в Париж | StandartNews.com

Няколко десетки младежи влязоха в сблъсъци с полицията в раните часове в петък на централен парижки площад, след като отказаха да се подчинят на заповед да се разпръснат, съобщават АФП и "Фокус". Полицията е извършила 27 задържания и е оставила 24 души в ареста след сцените на насилие, при които протестиращите хвърляха парчета бетон по силите за борба с безредиците и подпалиха автомобили.

Около 100 „особено мобилни и буйни демонстранти" са преминали през полицейските загражденията на Площада на републиката, съобщава полицията. През последния месец площадът е място за провеждане на митингите „Будни цяла нощ", но в четвъртък на протестиращите им беше разрешено да останат само до полунощ.

Полицията съобщава, че последните протестиращи са били разпръснати около два часа след полунощ, някои от които напуснали издигнатите самоделни барикади за „възпрепятстване напредването на силите за сигурност".

Репортер на АФП съобщи от мястото на събитието, че са били подпалени два автомобила и два мотопеда.

Новото насилие последва след сблъсъците в четвъртък при протестите срещу силно оспорваните закони за заетостта, при които пострадаха 24 полицаи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай