Саудитският крал пристигна във Франция с 1000 души антураж

Саудитският крал пристигна във Франция с 1000 души антураж | StandartNews.com

Саудитският крал Салман пристигна с 1000 души антураж на триседмична ваканция във Френската Ривиера. Лятната почивка на монарха от няколко дни е обект на критики сред местните, тъй като заради него не само беше затворен цял плаж, но и беше излят бетон върху пясъка и монтиран асансьор, с който кралят да слиза до морето от вилата си, съобщава ТВ7.

Самолетът на краля кацна на летището в Ница, откъдето кортеж от 10 автомобила закара Салман до вилата в град Валори на Лазурния бряг. Там обаче вече го "чакаше" петиция, под която подпис до момента са сложили над 120 000 жители от околността, протестиращи срещу "приватизацията", както я наричат, на плажа Мирандол.

Дори кметът на Валори изпрати писмо до френския президент Франсоа Оланд, за да протестира срещу изливането на бетон върху дюните.

Не всички местни жители обаче са гневни на кралската ваканция. Хотели, ресторанти и магазини на средиземноморския бряг мислят прагматично и си дават сметка, че кралят и цялата му свита няма да пестят по време на престоя си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай