Съучастник на Салах Абдеслам с обвинение

Съучастник на Салах Абдеслам с обвинение | StandartNews.com

Хамза Ату, който е помогнал на един от основните заподозрени за атаките в Париж Салах Абдеслам да отлети за Брюксел, е бил задържан във Франция. Това съобщава АФП и уточнява, че вече му е повдигнато обвинение.

Двадесет и две годишният белгиец е помогнал на Абдеслам да се върне обратно в Брюксел.

Хамза Ату заедно с Мохамед Абрини помогнаха на Салах Абдеслам да се прибере в Брюксел след парижките атаки. В нощта на 13 срещу 14 ноември Абдеслам се обадил по телефона на 22-годишния Ату и на 27-годишния Абрини и ги помолил да дойдат и да го приберат с кола, защото неговата била повредена. Двамата изпълнили молбата му, дошли в Париж и го откарали в Брюксел. На връщане те били проверявани на три пъти от френската полиция, но така и не били арестувани. Ату беше задържан на 14 ноември в Моленбек в Брюксел. Абрини пък беше издирван няколко месеца. Беше арестуван след атентатите в Брюксел в края на март, когато се оказа, че именно той е придружавал атентаторите, взривили се на летище "Завентем" в Белгия, съобщава БГНЕС.

Припомняме, че терористичната групировка „Ислямска държава" пое отговорност за атаките от 13 ноември в Париж. При тях загинаха 130 души, а стотици други бяха ранени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай