Сърбия праща армия и полиция на българската граница

Сърбия праща армия и полиция на българската граница | StandartNews.com

Сърбия праща своя армия и полиция на българската граница. Съвместните военно-полицейски екипи ще патрулират около граничните пунктове със страната ни и Македония, за да предотвратят нелегалното преминаване на наша земя. Това обяви сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович пред журналисти. Тази нощ правителството в Белград взе решение за изпращането на екипите по границите с България и Македония, съобщава БГНЕС.

"В момента става въпрос за хора, които не са застрашени от военни действия - над 80% са от Афганистан и Пакистан, а в същото време Европа много ясно даде да се разбере, че тези хора няма да получат убежище. А, те нямат намерение да търсят убежище в Сърбия. Нашата задача е да защитим държавните граници от нелегалното им преминаване", обяви Стефанович пред държавната телевизия.

"Възможно е за една нощ при нас да пристигнат десетки хиляди души", каза още вътрешният министър. Той не пожела да уточни за числеността на екипите. Но увери, че "те ще бъдат достатъчно за предотвратяване на всякакъв опит за нелегално преминаване на границата".

Сръбският министър съобщи, че "през изминалите две години в страната са арестувани над 1500 трафиканти на мигранти".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай