Руски олигарси изнясят парите си от Лондон заради санкции

Руски олигарси изнясят парите си от Лондон заради санкции | StandartNews.com

Лондон. Руските олигарси, приближени на Владимир Путин, масово изнасят активите си от Лондон след заплахите от тежки финансови санкции в резултат на нападението над малайзийския самолет в Украйна, пише The Telegraph, цитирайки правителствени източници.

Европейският съюз във вторник се съгласи да изготви списък на руснаците, които ще бъдат изправени пред санкции след свалянето на самолета на Malaysia Airlines, при който загинаха 298 души.

Причина за тази трескава дейност е опасността Великобритания да въведе строги икономически санкции срещу руски граждани и компании. В „черния списък" са имена на участници в „подкопаването на суверенитета и териториалната цялост на Украйна".

В отговор на въпрос дали руски олигарси изтеглят в момента своите капитали от лондонските финансови пазари говорител на премиера Дейвид Камерън посочил, че „досегашните мерки спрямо отделни лица и компании са съпроводени от съществени изменения в циркулацията на паричните потоци в Европа, включително в Лондон."

Освен това беше съобщено, че в четвъртък може да бъде разширен списъкът със санкции срещу конкретни лица и компании, включително от Руската федерация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай