Русия няма да налага ответни санкции на САЩ и ЕС

Русия няма да налага ответни санкции на САЩ и ЕС | StandartNews.com

Москва. Външният министър на Русия Сергей Лавров обяви, че страната няма да налага реципрочни мерки на санкциите от страна на ЕС и САЩ.

Горворейки по време на пресконференция в Москва, Лавров заяви, че се надява за обективно разследване на катастрофата ма полет MH 17 в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Санкциите, наложени от ЕС и САЩ над Москва, няма да постигнат целта си и само ще направят Русия икономически по-независима, добави Лавров.

"Уверявам ви, ще преодолеем трудностите, които може да възникнат в някои сфери на икономиката, и вероятно ще станем по-независимо и по-уверени в собствената ни сила", обясни Лавров.

Страните - членки на ЕС, се очаква да вземат решение за затягане на санкциите във вторник, като се обсъждат затваряне на европейските капиталови пазари за руски държавни банки, ембарго над продажбата на оръжия и ограничения в енергийните технологии.

В петък ЕС разшири черния списък с лица и компании със забрана за пътуване и замразени активи.

Сегрей Лавров изрази надежда, че разследването на катастрофата на малайзийския самолет MH17 ще бъде обективно и ще съблюдава презумпцията за невинност.

"Само честното, отворено участие на всички, които имат достъп до информация за катастрофата, може да бъде считано за нормално. Всичко останало ще смятаме за измамни опити за влияние на разследването, излагайки на съмнение презумпцията за невинност", каза руският външен министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай