Русия е дислоцирала 4000 войници на границата с Украйна

Русия е дислоцирала 4000 войници на границата с Украйна | StandartNews.com

Киев. Украйна съобщи, че Русия е струпала близо 4000 войници в Крим по административната граница със страната, съобщи Франс прес.

"Според нашите информации почти всички руски бойни части, позиционирани в северната част на окупирания Крим, около 4000 войници, са струпани по административната граница с Украйна, с всичката техника и боеприпаси", съобщи говорителят на армията Андрий Лисенко.

По думите му тези бойни части са организирани в малки тактически групи по дължината на административната граница от около 100 км.

Изявлението идва два дни след съобщението на руския министър на отбраната Сергей Шойгу за предислоциране на руските военни в Крим заради "разширяването на военната област (в Южна Русия) след интеграцията на Крим".

Шойгу каза още, че изострянето на кризата в Украйна и увеличаването на чуждестранните сили в близост до руската граница, имайки предвид военни учения с участието на 15 държави, сред които САЩ, които започнаха в понеделник в Западна Украйна.

След това изявление украинското външно министерство изрази силното си безпокойство и обвини Русия в опит да дестабилизира целия регион. Според НАТО 1000 руски войници продължават да са в Източна Украйна, а други 20 000 са разположени при руско-украинската граница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай