10:05 ч.

10.09.16

1 мин.

0

0

0

Роумингът пада от юни 2017г.

от Стандарт |

Роумингът пада от юни 2017г.

Европейската комисия (ЕК) прави крачка назад и заради критиките оттегля спорното предложение, според което операторите трябваше да могат да ограничават безплатния роуминг в ЕС до 90 дни годишно. За преработването на предложението е настоял лично председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер, съобщават от Брюксел.


Новата директива за роуминг таксите трябва да влезе в сила на 15 юни 2017 г. Тя беше обявена като "отпадане" на роуминг таксите. През тази седмица ЕК обаче предложи пълното отпадане на роуминга да важи само в рамките на 90 дни годишно. Като целта е да се избегне възможността европейци да се абонират към телеком в страната с най-ниските тарифи и да говорят постоянно в роуминг. Но явно заради много критики говорител на Юнкер съобщи, че председателят на ЕК не е доволен и е поискал предложението да се преработи.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент