Разрешиха евтаназия на депресирано младо момиче

Разрешиха евтаназия на депресирано младо момиче | StandartNews.com

Лекарите в Белгия разрешиха на младо момиче, страдащо от ментални проблеми, да сложи край на живота си. 24-годишната жена е назована просто като Лаура. Тя казала на лекарите, че страда от депресия от детска възраст и иска да умре, съобщава местният вестник "De Morgen".

Лаура, която се лекува в психиатрична клиника от три години, споделя: "Животът? Той не е за мен". И допълни: "Смъртта е избор. Ако имах избор, бих избрала пълноценен живот, но направих всичко възможно и не го постигнах".

В момента Лаура планира своето погребение, както и прощалните думи към нейните майка и баби. Тя смята, че родителите й са я били твърде млади при раждането и грижите на бабата са се оказали недостатъчни. "Със сигурност детството ми е допринесло към мъките, но израснах в тихо и стабилно семейство, така че това не е причината да се стигне до тук", споделя белгийката в интервю. .

Тя признава, че още на 6-годишна възраст посяга към зареден пистолет с мисъл да се самоубие. "Ако знаех всичко това, щях да дръпна спусъка", съжалява още Лаура..

Датата на евтаназията предстои да бъде уточнена. В Белгия обаче отбелязват лек ръст на желанието за доброволна смърт сред младото поколение. Белгия легализира евтаназията през 2002 година. Приблизително 1400 прибягват до нея годишно. През 2013 година бройката скача до 1800, тъй като парламентът гласува допълнение на закона, което включва и неизличимо болни деца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай