Разбиха българска мрежа за проституция във Франция

Разбиха българска мрежа за проституция във Франция | StandartNews.com

Разбита е мрежа за проституция във Франция, експлоатирала няколко десетки българки в Източна Франция.

Операцията е на френската полиция съвместно с България и Германия, съобщи Франс прес, като се позовава на съдебни източници.

Общо 10 сводници са задържани във Франция, Германия и България. Петима сводници са били задържани в България, трима - в Германия, а други двама – във Франция.

Задържаните извън Франция скоро трябва да бъдат предадени на страната и да бъдат изправени пред специализирания съд за борба с организираната престъпност в източния град Нанси.

Двамата сутеньори, арестувани във Франци, близо град Анси, вече са обвинени в сводничество при утежняващи вината обстоятелства, пране на пари в рамките на организирана престъпна група, трафик на хора и участие в престъпна група. Те са изпратени в ареста и може да получат до 20 години затвор.

Разследването е започнало в Страсбург през 2015 г. по сигнал, получен от службата за вътрешна сигурност на френското посолство в България. Над 20 обиска са извършени едновременно в София, Плевен и Бургас, в германските градове Кел и Офенбург, и в околностите на Анси, се уточнява в изявлението.

Сдружение, подпомагащо реинтеграцията на проститутките, е поело грижата за младите жени, които разказват, че им е бил оказван натиск и отправяни заплахи срещу техни близки. Продължава разследването, целящо идентифицирането и задържането на съучастници, съобщава френският съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай