Путин се закани лошо на Турция

Путин се закани лошо на Турция | StandartNews.com

Турция взима петрол от завладените от терористите територии. Това заяви руският президент Владимир Путин. Руският самолет е бил свален от ракета "въздух-въздух", изстреляна от турски изтребител Ф-16, каза още той, предаде БГНЕС.

Су-24 по никакъв начин не е заплашвал Турция, бомбардировачът е участвал в операция срещу терористите от "Ислямска държава", уточни предводителят на Русия. Нападението срещу Су-24 ще има трагични последици за руско-турските отношения, предупреди Путин.

Той окачестви тази атака като удар в гърба. Русия няма да търпи да се извършват такива престъпления като атаката срещу руския фронтови бомбардировач, категоричен е Путин.

Свалянето на изтребителя е „удар в гърба", допълни той. „Днешната загуба е свързана с удар, който ни е нанесен в гръб от помощниците на тероризма. По друг начин аз не мога да определя това, което се случи", каза руският лидер.

Руският самолет е свален с ракета въздух-въздух от турски изтребител Ф-16. Той е паднал на сирийска територия, на 4 км от турската граница, уточни Путин и и подчерта, че сваленият от турските ВВС боен самолет не е заплашвал Турция, а е провеждал операция срещу терористите от „Ислямска държава".

„Ние внимателно ще анализираме всичко, което се е случило. Днешните трагични събития ще имат сериозни последици за руско-турските отношения", каза той. Путин подчерта, че Русия винаги се е отнасяла към Турция не просто като към близък съсед, а като приятелска държава.

Руският външен министър Сергей Лавров отложи визитата си в Турция заради сваления самолет, съобщи РИА Новости.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай