Путин покани литовците да живеят в Русия

Путин покани литовците да живеят в Русия | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин покани литовците да живеят в Русия, съобщи ТАСС.

Путин бе в Калининградска област от събота за честването на празника на руския военен флот. Областта е руски анклав между Полша и Литва с излаз на Балтийско море. В разговор с временно изпълняващия длъжността губернатор на Калининградска област Путин отбеляза, че населението на Литва намалява. "Скоро няма да има кой да идва. Колко беше населението на Литва преди, в съветско време?", попита Путин.

Губернаторът Николай Цуканов отговори, че по съветско време в Литва са живеели повече от 3.5 млн. души, а сега са останали само около 1.4 млн.

"Повече от половината са заминали от страна. Да идват при нас", каза Путин. В същото време той призова руснаците да не се радват на проблемите, които имат съседните страни, съобщи руският информационен портал РБК.

Днес Путин утвърди новата Морска доктрина, която акцентира на атлантическото и арктическото направление. Междувременно руският премиер Дмитрий Медведев призова европейците да направят всичко за запазване на приятелството с Русия.С този призив Медведев се обърна по време на мероприятията, посветени на паметта на руските военнопленници, загинали в прохода Вършич в годините на Първата световна война.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай