Путин пак скочи на Турция, обвини ги в ислямизация

Путин пак скочи на Турция, обвини ги в ислямизация | StandartNews.com

Президентът на Русия Владимир Путин отново скочи на Турция. Той подкрепи препоръката на външното министерство към руските граждани да не посещават Турция, след като вчера руски изтребител бе свален от Анкара и обвини Турция в умишлена ислямизация на страната.

"След подобни трагични събития, като унищожаването на наш самолет и смъртта на един от нашите пилоти, това е необходима мярка и е редно министерството на външните работи да предупреди нашите граждани за опасността", каза Путин.

Пред журналисти руският президент обвини турските власти в ислямизация на страната.

"Проблемът не е само в тази трагедия, с която се сблъскахме вчера. Проблемът е много по-дълбок. Ние наблюдаваме, и не само ние, уверявам ви, това се вижда в цял свят: Сегашното ръководство на Турция в течение на значителен брой години провежда достатъчно целенасочена вътрешна политика по поддръжката и ислямизацията на своята страна", добави президентът.

Путин добави, че ислямът е велика световна религия – една от традиционните религии и в Руската федерация.

"Самите ние подкрепяме исляма и ще продължим да го правим. Става дума обаче за подкрепата на такова по-радикално направление. И това само по себе си създава много неблагоприятна среда, атмосфера, която на пръв поглед е невидима. Но след това, което се случи вчера, не можем да изключим други подобни инциденти и ако това се случи, ние трябва да реагираме по някакъв начин. Нашите граждани, които се намират в Турция, може да са изложени на значителна опасност и министерството на външните работи е длъжно да ги предупреди", завърши Путин.

Русия пък  ще изпрати зенитна ракетна система С-400 "Триумф" във военновъздушната база Хмеймим в Сирия, където е разположена руската авиационна групировка. Това съобщи пред колегиум на министерството на отбраната в Москва министърът Сергей Шойгу, предаде ТАСС.

Това става "по решение на върховния главнокомандващ с цел да се осигури противовъздушна отбрана по всички направления", уточни Шойгу. Ракетите С-400 са на въоръжение в руската армия от 2007 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай