Путин: Малко вероятно е да има война с Украйна

Путин: Малко вероятно е да има война с Украйна | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин заяви, че е "малко вероятно" да има война със съседна Украйна. Държавният глава даде интервю за руска телевизия.

Путин се изказа и в подкрепа на договореностите от Минск за прекратяване на огъня, като каза, че това е най-добрият начин да се стабилизира ситуацията в източна Украйна.

В същото време от Киев продължават да твърдят, че про-руските отцепници продължават войната в Украйна, но руският президент за пореден път отрече това.

Днес пък външните министри на Украйна, Русия, Франция и Германия ще се срещнат в Париж, за да обсъдят примирието.

Вчера, властите в Украйна заявиха, че бомбардировки на бунтовниците са попречили на изтеглянето на тежкото въоръжение от фронта.

"Мисля, че такъв апокалиптичен сценарий е малко вероятен и се надявам, че никога няма да се случи", заяви Путин.

Държавният глава на Русия нарече "пълна глупост" твърдението, че сътрудници на кремълската администрация са свързани със събитията на Майдана през 2014 г.

"Това е абсолютна, пълна глупост, толкова далеч от действителността, че човек дори се чуди, откъде се е взела. Понякога след това чувам, че такива изявления са основани на неточни данни на специалните служби. Аз бих ги помолил по-внимателно да използват такива сведения, които да отиват на бюрото на моя украински колега", каза още Владимир Путин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай