Путин инспектира "Турски поток"

Шефът на "Газпром" обяви, че тръбата ще има разклонение и за европейски партньори

Путин инспектира  "Турски поток" | StandartNews.com

Президентът на Русия Владимир Путин лично да провери старта на поставянето на тръбите в Черно море за "Турски поток". Той пристигна с хеликоптер на специалната плавателна конструкция, която ще постявя частите за газопровода в черно море. 

Държавният глава огледа съоръжението, което е най-голямото по рода си в света, обяви "РИА Новости". Тоя е собственост на швейцарската компания "Allseas", която е изпълнител на проекта.

Путин отбеляза доброто взаимодествия с Турция и дори проведе разговор с колегата си Реджеп Ердоган от командната кабина. "Ние работим с тях, защото много други партньори отказаха да осъществим такава", заяви Путин пред журналистите. "Там, където на другите са им необходими години в администрацията, с турците нещата стават за няколко месеца", продължи руският президент. 

Ръководителят на "Газпром" Алексей Милер заяви, че корпорацията е в преговори с европейските си партньори за разширяване на "Турски поток" в Европа. "В момента съществуват предложения за маршрутите на полагане на тръби", обяви той. Милер заяви, че търсенето на газ на Стария контенинт се увеличава и тръбите за Турция ще увеличат доставките и сигурноста им за въпросните европески страни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай