Пускат домейна ею. в сряда

Пускат домейна ею. в сряда  | StandartNews.com

Дългоочакваният европейски домейн от най-високо ниво .еu на кирилица ще бъде пуснат в сряда. Това се посочва в съобщение на пресслужбата на Европейската комисия.

EURid, организацията, която поддържа домейна на Европа .eu, заедно с представителството на Европейската комисия в България официално представиха пред България нейния нов домейн .ею.

"Радваме се да видим резултатите от нашата усилена работа през последните 7 години за да можем да направим този подарък на България днес. С европейския домейн на кирилица правим голяма стъпка към единния дигитален пазар на Европа като даваме възможност на всички българи да ползват интернет на родния си език. .ею има важна роля за многоезичието в ЕС и чрез него България вече има уникално присъствие в интернет", отбеляза Джовани Сепия, мениджър външни връзки в EURid, цитиран от varnautre.bg.

Домейнът .eu е сред най-популярните и е от най-високо ниво в света, като свързва повече от 500 милиона човека от 31 държави в една интернет самоличност, сочи в същото време БНТ. Повече от 3.9 млн. имена са били регистрирани, откакто домейнът започна регистрация през 2006 г. Много фирми и марки използват .eu уебсайт като практично решение, за да изразят ясно своята европейска самоличност и своите бизнес амбиции.

Пускането на .ею на пазара представлява паметно събитие в историята на .eu, както и за продължителната подкрепа за многоезичността онлайн, признават от ръководството на EURid. Организацията отговаря за развитието на общоевропейския домейн. Пускането на домейна и на кирилица ще даде възможността на потребителите да се възползват от цялостни многоезични имена на домейни (IDNs) и ще могат да регистрират име на домейн на кирилица под разширение на кирилица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай