Пучдемон успокои топката и поиска преговори

Пучдемон успокои топката и поиска преговори  | StandartNews.com

Предлагам да отложим с няколко седмици гласуването за независимост и да започнем диалог, обяви лидерът на Каталуния Карлес Пучдемон в речта, която цяла Европа чакаше. 

Призовавам всички страни да действат отговорно, а правителството на Испания да примеме посредничество, каза още той. "Ние не сме против испанците, но връзката ни с тях не работи и не се прави нищо, за да се подобри положението, отсече Пучдемон.

Има и демокрация извън конституцията. Аз съм наясно с информацията, която повечето повечето медии прехвърлят. Моля да кажат защо се стигна до този момент. Ние не сме престъпници или луди, нито сме отвлечени. Ние сме нормални хора, които искаха да гласуват, допълни той. 

Вотът на гражданите бе ясен и с него те заслужиха да бъдат независима държава, заяви Пучдемон. "След смъртта на Франк, Каталония е икономическият двигател на Испания и е фактор за модернизация и стабилност, но откакто станахме автономна област се появи каталонофобия, каза още лидерът и допълни, че в последните дни е получил доста съвети как да постъпи. 

Речта му накара властите в Мадрид да отдъхнат малко и се появиха първите реакции, че наистина ще има диалог. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай