Про-Палестински протест се състоя в Брюксел

Снимка: RT.com

Про-Палестински протест се състоя в Брюксел | StandartNews.com

Стотици про-палестински активиски излязоха по улиците на белгийската столица Бруксел, в знак на протест срещу посещението на израелския премиер Бенямин Нетаняху, съобщава Euronews.

Израелският премиер е на посещение в Брюксел, за да се срещне с външните министри на ЕС, за да се изправи срещу позициите на Запада в Израел. Организаторите на протеста обаче поставиха под въпрос времето на посещението му. "Нетаняху е тук днес, непосредсвено след решението на доналд Тръмп да признае Йерусалим като столица на Израел", каза Саймън Мууткин от белгиско-палестинската асоциация. "Сякаш Библията е някаква форма на поземлен регистър", добави още той. Друг протестиращ поиска по-силна реакция от страна на ЕС.

"Призоваваме всички европейски страни да шокират, подобно на Тръмп, като бързо признаят палестинската държава", заяви Хамдан Ал Дамири, палестински активист. Протестите в Брюксел следват протестите в Париж, които се случиха през уикенда, когато Нетаняху се срещна с френския президент Емануел Макрон. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай