19:15 ч.

10.12.17

1 мин.

0

0

0

Продадоха село в Германия за 140 000 евро

от редактор |

Продадоха село в Германия за 140 000 евро

Германското село Алвине беше продадено на търг в Берлин за 140 000 евро при начална цена от 125 000 евро, съобщи БНР. Анонимен купувач е направил единствена оферта по телефона.


Селото, в което живеят 15 души, е сред красива гора. В него има девет къщи и няколко селскостопански постройки. Къщите са скромни и се нуждаят от ремонт. Магазини няма, а единствената автобусна линия в района няма спирка в него.


Докато е било в ГДР, в Алвине е имало фабрика за брикети. След обединяването на Германия обаче тя е закрита. През 2001 г. двама братя купуват селището, но не успяват да спрат упадъка му.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент