Привърженик на ИД наръга трима на гарата в Милано

Привърженик на ИД наръга трима на гарата в  Милано | StandartNews.com

20-годишен италианец с тунизийски корени наръга полицай и двама военни в централната гара на Милано. Инцидентът станал снощи в 21,30 часа българско време. Исмаил Томазо бен Юсеф бил спрян за проверка на документите. Вместо да ги даде на представителите на властта, той извадил кухненски нож и започнал да ги ръга с него, преди да бъде задържан от друг патрул.

Атаката е била светкавична, обявиха властите. Тримата ранени са били настанени в болница. Полицаят е бил ранен в бицепса на дясната ръка, ефрейтор от 132 артилерийски полк е с повърхностна рана в ключицата, по-тежко е положението на третиият пострадал. Той е с чин редник и има сериозни рани в гърлото и двете бедра, но е вън от опастност за живота, обявиха италианските медии.

Военните са били част от операцията "Чисти улици", чиято цел е да се предотвратят терористични актове. Първоначално информацията бе, че тримата са жертви на мигрант, но днес тя бе опровергана.

Полицията проверява профилите на Юсеф в мрежата, както и сайтове, които е посвещавал. Оказа се, че Исмали е добре познат на полицията. Той е влязъл в полезрението й с клип от 2016 г., на който хвали ИД. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай