През октомври Европейският съюз ще разработи нови правила за наемане на чуждестранни работници

През октомври Европейският съюз ще разработи нови правила за наемане на чуждестранни работници | StandartNews.com

Властите на Австрия, Франция, Чешката република и Словакия имат намерение до октомври тази година, да се разработи промяна в системата на другите страни от ЕС за наемането на работа на служителите, каза австрийският канцлер Кристиан Керн, в сряда след срещата на върха на ръководителите на правителствата на тези страни в Залцбург.

Според него, всички други участници в срещата - френския президент Емануел Макрон, министър-председател на Чехия Бохуслав Соботка и премиерът  Роберт Фицо  са подкрепили решението и възнамеряват да представят своята визия за новата система за заседанието на Европейския съвет в средата на есента.

"Фундаменталният въпрос е, че е имало европейската солидарност към всички да се придържат към едни и същи правила и за нас е изключително важно да се повиши доверието в общия европейски проект." - каза Керн.

На свой ред Макрон добави, че не счита, че е справедливо свободата на движение на служителите да не се дължи на квалификация, а на нивото на заплатата. " Но ние сме срещу социалният и фнансов дъмпинг", - каза той, добавяйки, че страните се опитват да постигнат компромис по тези въпроси до следващия октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай