Пореден пожар в център за бежанци в Германия

Пореден пожар в център за бежанци в Германия | StandartNews.com

Германската полиция съобщи, че училищен физкултурен салон, използван за настаняване на бежанци, е изгорял при предполагаем умишлен палеж.

При пожара в град Науен, западно от столицата Берлин, няма пострадали. По-рано крайнодесни протестиращи проведоха демонстрация в близост до центъра, съобщи Би Би Си, цитирани от БГНЕС.

В унищожената сграда е трябвало да живеят около 130 души, които са поискали статут на бежанци.

Според полицията е "малко вероятно" огънят да е бил причинен от техническа неизправност, затова случаят се разглежда като умишлен палеж.

Това обаче не е първият случай на насилие срещу бежанци и центрове за настаняването им в Германия. Вчера германският канцлер Ангела Меркел и нейното правителство осъдиха бурните протести през последните дни срещу имигрантите, пристигащи в източния германски град Хайденау.

В събота най-малко 31 полицаи бяха ранени при сблъсъци с близо 600 протестиращи срещу пристигането на нови бежанци в града. Някои от протестиращите са замеряли силите на реда с камъни и бутилки.

В понеделник друга сграда, която трябваше да настани емигранти в югозападния град Вайзах им Тал, беше подпалена като полицията отново разследва възможността за умишлен палеж. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай