Поразяващата уста Джуди

Поразяващата уста Джуди | StandartNews.com

Преди да сравни Обама със слабо черно кафе, успя да ядоса и Нетаняху

Съпругата на израелския вицепремиер Шалом получи авторитетния вестник "Йедион Ахронот", по наследство

Гафовете на политици не се рядкост, но макар и по-рядко, понякога и половинките на държавните мъже също привличат вниманието с различни "изцепки". Съпругата на вицепремиера и вътрешен министър на Израел Силван Шалом в началото на седмицата се забърка в голям скандал, като публично се пошегува с американския президент Барак Обама. Джуди Шалаом Нир-Мозес пусна туит в мрежата, в който сравни Обама с "черно и слабо кафе". Интересно в случая е също, че съпругът и Силван Шалом освен министър на вътрешните работи, отговаря и за отношенията между Израел и САЩ. Тази неудачна шега, обагрена с расизъм, предизвика бурна отрицателна реакция в Израел и по света. Обидният за американския президент пост бързо бе свален от Туитър, а Шалом Нир-Мозес публикува извинение за "тъпата шега, която някой ми разказа". "Обичам хората без значение на тяхната раса или религия", увери министершата. "Надявам се, че когато мъжът ми след няколко дни се завърне от чужбина, където е в момента, все още ще съм негова съпруга.", отново се пошегува Джуди.

От Белия дом се задоволиха само да кажат, че в офиса на президента се приемат само до 140 туита на ден, така че не се видели поста на Джуди Шалом Нир-Мозес.

Джуди, която е зодия лъв, е известна не само като съпруга на влиятелен израелски политик, а и като

популярно лице от радиото и телевизията

в Израел. Това не е първият случай, в който известната с яркото си поведение в живота и екрана и остър език 56- годишна видна дама попада в конфузна ситуация. Най-често пиперливите реплики на Джуди са по адрес на политици от левицата, които привърженичката на управляващата в Израел дясна партия "Ликуд", обвинява в липсата им на патриотизъм. Лидерът на "Ликуд" и премиер Бенямин Нетаняху обаче също често попада под прицела на устата дама. Преди време тя сгафи и с бруталния призив Израел да атакува Газа заради ракетните обстрели на "Хамас". Поради това трябваше да се откаже от поста шеф на израелския филиал на детския фонд на ООН УНИЦЕФ.

Фамилията на Джуди Шалом е собственик на "Йедион Ахронот", най- продавания и влиятелен вестник в Израел. След като завършва гимназия,

тя служи в армията, но като хостеса

на пристигащите на летището в Тел Авив високопоставени гости. През 1982 г. Джуди се жени за известния журналист Амирам Нир, от когото има две деца. През 1988 г. Амирам загива при самолетна катастрофа в Мексико. Пет години по-късно Джуди встъпва в брак със Силван Шалом, от когото има три деца.

Когато през 1994 г. умира майка й, с брат си Арнон Мозес наследяват вестника "Йедион Ахронот". Баща й загива девет години преди това при катастрофа.

Семейният бизнес не пречи на Джуди години наред да пише редовно за "Уикенд" на "Йедиот Ахронот" и "7 дни", да води телевизионно предаване "Джуди лък" и да участва в други радио и тв програми, в които се дискутират злободневни политически, икономически и социални теми.

През 2005 г. тя изпрати на британския престолонаследник принц Чарлз златен талисман като сватбен подарък преди бракосъчетанието му с Камила. Подобен подарък получил и Бил Клинтън по време на неговото президентство. Освен че е съсобственик на в. "Йедиот Ахронот", Джуди има и друг бизнес, като през 2010 г. се включи с капитал в комуникационни и медийни проекти на известния милионер Заки Ракиб.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай