Помощи за мигрантите на Острова само след 4 години

Помощи за мигрантите на Острова само след 4 години  | StandartNews.com

Пускат в страната само след предложение за работа

Лондон. Да бъде ограничено правото на мигрантите от ЕС да получават помощи, ако не са живели поне четири години на Острова. За това призова министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън при представянето на плана си за ограничаване на имиграцията.

Той допълни, че имигранти ще бъдат допускани в страната и само ако имат предложение за работа, предаде Би Би Си.

В противен случай британските данъкоплатци няма да ги издържат. Веднъж започнали работа, те няма да получават данъчни облекчения или социални жилища във Великобритания, освен ако не са живели тук поне четири години, каза в днешната си реч Дейвид Камерън.

Планът ще бъде задействан, ако неговата Консервативна партия остане на власт след парламентарните избори през май догодина.

В основата му е намерението да бъдат ограничени не толкова помощите за тези, които са безработни, колкото парите, които държавата изплаща на онези европейски имигранти, които ще работят в Обединеното кралство.

По думите му ще бъдат спрени и детските добавки на онези имигранти, чиито деца не живеят във Великобритания. Премиерът предложи да бъде ограничено и правото на европейците да взимат при себе си и членове на своите семейства, а имигрантите, които не могат да си намерят работа след шест месеца, да бъдат депортирани.

Промените ще бъдат включени в пакета от предложения за предоговаряне на членството на Великобритания в ЕС.

Думите на Камерън идват ден, след като нови данни показаха, че той няма да може да спази обещанието драстично да намали имиграцията преди общите избори догодина. Още 260 хиляди души са дошли да живеят на Острова за 12-те месеца до юни тази година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай