Полицията в Солун арестува българин за трафик на мигранти

Полицията в Солун арестува българин за трафик на мигранти | StandartNews.com

Полицията в Солун задържа българин за нелегалeн трафик на имигранти с камион, в който бяха намерени 103 души, от които 19 са деца, съобщава БНР. Билетът на всеки бежанец е бил по 2000 евро. По случая са задържани още петима трафиканти. Обвинени са в нелегален трансфер на хора и са предадени на прокуратурата.

В същото време ситуацията с имигрантите и бежанците на остров Леснос е извън контрол. Тази сутрин хиляди затвориха достъпа към централното пристанище Митилини в знак на протест срещу условията на живот. На пристанището спят над 6000 души, а общо на острова са над 13 000, съобщават властите. Всеки ден специален кораб прехвърля от Лесбос за Атина по 2500 бежанци, но още толкова пристигат ежедневно.

Официална информация на европейските сили по охрана на границите Фронтекс съобщава за 23 000 имигранти, пристигнали на гръцките острови за седмица.

Нови полицейски части днес пристигнаха от Атина в помощ на морската охрана. На островите Кос и Лерос има повече имигранти, отколкото властите могат да приемат. Служебният премиер Василики Тану свика извънредно заседание на министерския съвет по кризата с бежанците. Днес в Атина пристига еврокомисарят по миграция Димитрис Аврамопулос за среща с гръцкото правителство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай