Паунова представи ГЕРБ на годишния конгрес на ХСС в Нюрнберг

Паунова представи ГЕРБ на годишния конгрес на ХСС в Нюрнберг | StandartNews.com

Вчера евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова представи ПП ГЕРБ на годишния конгрес на Християнсоциалния съюз на Бавария (ХСС). Специални гости на форума, провел се в град Нюрнберг, бяха канцлерът на Федерална република Германия Ангела Меркел и председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер.

По време на конгреса българският евродепутат проведе двустранна работна среща с д-р Ханс-Петер Ул, дългогодишен депутат в Бундестага от ХСС и настоящ член на външната му комисия. Той изрази подкрепата на неговата партия към правителство на министър-председателя Бойко Борисов и готовността на ХСС да работи с българските власти за намиране на решения по актуалните проблеми на страната.

Основните теми на разговора бяха вътрешнопоолитическата обстановка в България, геополическата ситуация в Европа, развитията в Украйна и енергийната политика на ЕС. Д-р Ул напомни и за ползотворното си сътрудничество с председателя на ПГ на ПП ГЕРБ в НС Цветан Цветанов.

По време на конгреса Ева Паунова участва във форум на тема външна и европейска политика и политика на сигурност. Участие във форума взеха още председателят на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер, председателят на ХСС и министър-председател на Бавария Хост Зеехофер, министърът за евроинтеграция и регионални връзки на Бавария д-р Беате Мерк, както и Томас Зилберхорн, депутат и член на комисията по европейски въпроси в Бундестага, Кристиан Шмит, министър на прехраната и земеделието на Германия и Флориан Хан, депутати и говорител на ХСС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай