Пътник в самолет нападна стюардеса

Пътник в самолет нападна стюардеса | StandartNews.com

Няколко нови инцидента в небето предизвикаха напрежение днес. Два самолета на ирландската нискотарифна компания "Райънеър" се удариха, преди да излетят от летището в Дъблин, предаде Би Би Си. Крилото на единия самолет е закачило опашния стабилизатор, но от летището съобщиха, че няма пострадали и се очакват малки закъснения на някои полети. "Пътниците бяха превозени и настанени в други самолети и заминаха за Единбург и Задар", съобщиха от компанията.

Полет на "Изиджет" от Женева до Прищина пък кацна принудително в Италия, след като пасажер нападна една от стюардесите на борда, защото чакал твърде дълго да му бъде поднесен сандвич. Пътникът се разкрещял, че е гладен, след което ударил жената и я съборил на пода. Останалите пътници се намесили, а пилотът приземил самолета в Рим поради "заплаха за безопасността". На италианското летище стюардесата получила медицинска помощ, а мъжът бил арестуван.

Междувременно полет на "Търкиш Еърлайнс" от Истанбул за Лисабон се върна принудително в Турция, след като багаж без собственик бе открит на борда на самолета, предаде Ройтерс. 170-те пътници бяха незабавно преместени на друг самолет, за да стигнат до португалската столица. Това е третият път в рамките на една седмица, когато самолет на турските авиолинии е принуден да промени курса си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай