Парламентът на Украйна не прие оставката на премиера

Парламентът на Украйна не прие оставката на премиера | StandartNews.com

Киев. Украинската Рада не прие оставката на премиера Арсений Яценюк, предаде ИТАР-ТАСС.

Яценюк подаде оставка на 24 юли, след като се разпадна коалцията "Европейски избор". За и.д. премиер тогава бе назначен неговият заместник Владимир Гройсман.

Само 16 от украинските народни представители подкрепиха оставката на премиера, а 109 гласуваха „против". Останалата част от 450-членния парламент или отсъстваше от заседанието, или не гласува.

Президентът на Украйна Петро Порошенко призова законодателите и правителството да намерят компромис, за да може парламентът да продължи да работи и да не се стига до нови избори. Той каза обаче, че изборите „ще бъдат реалност", макар и да не уточни точно какви стъпки смята да предприеме.

"Моето решение за оставка бе мотивирано само от едно. Исках цялата страна да види, че парламентът отказва да подкрепя украинските въоръжени сили, отказва да се бори за Изтока", коментира Яценюк.

Днес правителството на Украйна даде 791 млн. долара от резервния фонд на бюджета за изплащане на заплатите на военнослужещите и за материално-техническо обезпечение на армията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай