Панически атаки вкарали Ципрас 3 пъти в болница (ОБЗОР)

Панически атаки вкарали Ципрас 3 пъти в болница (ОБЗОР) | StandartNews.com

Гърция е страната, която с бизнес и инвестиции на стойност 2,5 млрд. евро допринесе за откриването на над 70 000 работни места в България. Констатацията е направена от гръцкото посолство в София.
От посолството припомнят, че Гърция е финансирала купуването на медицинско оборудване на стойност 2 032 943,36 евро за три онкологични клиники в градовете Кърджали, Враца и Смолян. В прессъобщението се отбелязва, че Гърция е предоставила 11 013 181,40 евро за частни инвестиции в производството и в малки проекти.

Гръцката прокуратура погна Варуфакис заради плана му за драхмата

Три панически атаки са вкарали в болница гръцкия премиер Алексис Ципрас по време на преговорите с кредиторите за третата спасителна програма за страната. Първоначално Ципрас трябвало два пъти да бъде хоспитализиран от пристъпи на паника, твърди излизащият в Гърция вестник "Български новини". Това очевидно показало, че гръцкият премиер се огъва психически от суровите преговори. Стресът се оказал огромен за 40-годишния Ципрас. Според някои източници, той е получил панически пристъп още преди обявяването на референдума и се наложило да бъде откаран в болница. Така, общо паническите шокове на гръцкия премиер стават три.

В същото време гръцката прокуратура стартира разследване срещу бившия финансов министър на страната Янис Варуфакис, съобщиха местните медии, цитирани от ДПА. Разследването е насочено към подготвяния от него план за въвеждане на паралелна платежна система, ако ЕЦБ беше прибегнала до закриване на гръцките банки. От правителството категорично заявяват, че никога не е бил обсъждан и разработван план за връщане на страната към драхмата. ЕК пък отрече категорично твърденията на Варуфакис, че кредиторите, които наблюдават прилагането на гръцката спасителна програма, освен това са контролирали данъчните власти в Атина.

"ЕК и МВФ единствено предоставят техническа помощ на данъчната администрация, но със сигурност не контролират агенцията", добави тя. Днес ЕЦБ пък разреши възстановяването на работата на гръцката фондова борса в Атина от днес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай