Пълна мистерия с бедстващата подводница

Пълна мистерия с бедстващата подводница | StandartNews.com

Мистерията с бедстваща подводница в териториалните води на Швеция в Балтийско море, която според шведски източници е на Русия, продължи за пореден ден.

Военноморските сили на Швеция разшириха търсенето във водите около Стокхолм.

Русия отрича, че подводницата е нейна. Швеция предприе мащабна операция за издирване на плавателен съд в нейни води. В акцията участват части на флота, авиацията и сухопътните сили на Швеция. Според руското министерство на отбраната, холандска подводница е предизвикала тревогата в Швеция, след като е провела учения в региона. Холандското министерство на отбраната обаче отхвърли тази теория. "Определено не е била холандска подводница", заяви говорител на ведомството.

Шведско радио пък съобщи, че търсенето се е разпростряло около острови в Балтийско море, което е много по-далеч от района на Стокхолм. Кораби и войници са били разположени от Моея - на север от Стокхолм, до Орное - на юг от столицата. Те използвали специални сензори в операцията, която продължава през цялото денонощие.

Тези действия нагнетяват допълнително напрежение в Балтийския регион, където трите малки държави са с повишено внимание заради кризата в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай