Откриха болничен на пилота-убиец за деня на катастрофата

Откриха болничен на пилота-убиец за деня на катастрофата  | StandartNews.com

Разследващите са открили бележка за отсъствие по болест на втория пилот Андреас Лубиц на самолета на Germanwings, който се разби във Френските Алпи, съобщава CNN. Шокиращото е, че болничният е за датата на фаталната катастрофа.

Бележката, намерена в апартамента на пилота в Дюселдорф, обаче е била скъсана, допълва BBC. Властите до момента отказват да кажат каква е била диагнозата, написана на болничния лист.

"Фактът, че сред намерените документи има разкъсан болничен за деня на катастрофата, води до констатацията, че той е криел болестта си от работодателите си", пишат в доклада си разследващите.

По думите им няма доказателства за политически или религиозен мотив за действията на Лубиц.

Предсмъртно писмо не е намерено.

Германските медии  обаче твърдят, че има  документи на авиационните власти, които потвърждават версията, че той е страдал от депресия.

Междувременно снимки, разпространени от няколко световни медии, показват Андреас Лубиц като активен маратонец. 

149 души загинаха при катастрофата на полет 4U 9525 на нискотарифната компания на Lufthanza-Germanwings във Френските Алпи. Данните от черните кутии показват, че Лубиц нарочно започнал снижаване на самолета, докато вторият пилот е бил извън кабината. Капитанът на полетa опитал да влезе в кабината с брадва, но неуспешно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай