Оланд: Срещата за климата е решаваща за човечеството

Оланд: Срещата за климата е решаваща за човечеството | StandartNews.com

"На дневен ред в конференцията на ООН за изменението на климата е съдбата на човечеството". Това заяви френският президент Франсоа Оланд в интервю пред френското издание „Вен минют", цитирано от БГНЕС.

„След терористичните атаки, които се проведоха в Париж, ние трябва спешно да дадем отговор на този проблем, както и на други по-дългосрочни проблеми", обясни той.

Френският президент изрази надежда, че на срещата представителите на 150-те страни – участнички ще потвърдят своята солидарност с Франция и „с цялата си отговорност ще вземат решение в борбата срещу глобалното затопляне".

„Историята ще осъди остро държавните глави и правителствените ръководители, които през декември 2015 г. не са взели необходимите решения за това какво ще се случи с планетата, а за това са отговорни всички, най-вече страните с най-големи емисии въглероден диоксид", обясни още той.

Глобалното затопляне на Земята трябва да се ограничи до 2 градуса, каза още Оланд. "Животът на синовете и внуците ни ще бъде по-труден и опасен, ако ние не вземем мерки", предупреди той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай