Около 15 цивилни жертви след минометен обстрел в Луганск

Около 15 цивилни жертви след минометен обстрел в Луганск | StandartNews.com

Луганск. Около 15 цивилни станаха жертви на минометен обстрел на източния украински град Луганск, а близо 60 са ранени, съобщи пресслужбата на самопровъзгласената Донецка народна република, предаде ИТАР-ТАСС.

Службите за спешна медицинска помощ са получили 134 обаждания, след като тази нощ градът бе подложен на масирана атака от миномети и тежка артилерия от украинската армия, информира агенцията на сепаратистите „Новороссия".

Вчера сепаратистите съобщиха за още 5-има убити и 2-ма ранени при минометен обстрел в Луганск. Представители на самопровъзгласилата се Донецка народна република излязоха с обвинения към украинската армия, че е обстрелвала Донецк и Мандрикино в Източна Украйна фосфорни боеприпаси, чиято употреба е забранена от Женевската конвенция.

Информационните агенции съобщават, че през изминалата нощ и в Донецк се водят интензивни боеве. "Под обстрела на украинската армия попаднаха Петровски и Куйбишевски район на столицата", посочват от ДНР.

Представител на руския генерален щаб заяви в петък по телевизионния канал „Россия-24", че украинските войски най-малко шест пъти са използвали фосфорни боеприпаси при обстрела на югоизточната част на страната.

Междувременно в град Лвов снощи беше нападната сграда, в която живее кметът на украинския град със семейството си, предаде Обозреватель. Атаката е била извършена с противотанков снаряд „Муха".

Снарядът е нанесъл щети на покрива, няколко греди и прозорци на третия етаж, където е била и детската стая.
По време на нападението в сградата не е имало никой, тъй като по това време кметът и семейството му са били на Карпатите за почивните дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай