Нов циклон удря Гърция

Нов циклон удря Гърция | StandartNews.com

Нов циклон - Зенон, ще удари Гърция, лошото време продължава и през следващите дни. Спасителните екипи все още издирват изчезнали хора при наводненията, които досега са отнели живота на 16 души. От средиземноморския циклон Зенон ще бъдат засегнати Йонийска и Западна Гърция, но е рано да се предскаже точния курс на движение на бурята, се казва в съобщение на метеоролозите.

Премиерът на страната Алексис Ципрас каза, че е потресен от мащабите на бедствието, след като онзи ден посети засегнатите райони край Атина. Местните власти и службите са мобилизирани в очакване на още наводнения и свлачища.

Продължилата и вчера буря причини наводнения по улици в столицата Атина и в близкото градче Керацини и създаде транспортни проблеми по пътищата в района, съобщи Нюз.ин. Заради наводненията е затворено движението по някои пътни артерии в района на Керацини, а по пристанищата са останали пътническите кораби, пътуващи по линията между Перама и Саламина. Фериботите в тази посока обаче се движат нормално. Пътищата в западната част на областта Атика продължават да са затворени, тъй като все още по тях има огромни количества вода.

Шестима души са в неизвестност след потопа, съобщи Франс Прес. Размерът на щетите все още не е изчислен, а правителството няма възможност да осигури хуманитарна помощ, в това число храна и медикаменти, на част от пострадалите. Кметът на град Мандра, който е един от тежко засегнатите населени места, заяви, че около две хиляди сгради са унищожени. В. "Та Неа" пък съобщи, че гръцкото министерство на икономиката и развитието е осигурило спешно пет милиона евро за пострадалите от наводненията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай